Ραντεβού στο κέντρο: 7+1 κλασικές και νέες προτάσεις

Τα μικρά, cozy καφέ μπαρ του κέντρου τα λατρεύουμε γιατί είναι παντός καιρού και για κάθε ώρα της μέρας. Ειδικά τώρα, που έχουν βάλει τα γιορτινά τους, κι έχουν ανάψει τα πολύχρωμα λαμπάκια τους, μας ξεσηκώνουν να τα επισκεφτούμε και να χαλαρώσουμε μες στη μέρα, ή να διασκεδάσουμε μέχρι αργά τη νύχτα!

Παρήγγειλε λοιπόν αρωματικό καφέ το πρωί, κάνε διάλειμμα για ένα γρήγορο γεύμα και ένα ποτήρι κρασί το μεσημέρι, ή κάνε pause για ζεστή σοκολάτα νωρίς το απόγευμα. Και τα βράδια, ξέρεις, ραντεβού για ποτά και κοκτέιλ! Οι γιορτές άλλωστε σχεδόν ξεκίνησαν!

Join the city fun!

Local:Αυτή η γωνία στην καρδιά της πόλης είναι το απόλυτο meeting point. Κλασικό στέκι των Θεσσαλονικέων εδώ και χρόνια, κρατά τον πήχη ψηλά σε οτιδήποτε επιλέγει να σερβίρει. Εδώ ίσως σταματήσεις για ένα γρήγορο καφέ, αλλά θα επιστρέφεις ξανά και ξανά για να δοκιμάζεις – και να μην χορταίνεις – το εξαιρετικό φαγητό του. Κάθε φορά θα διαπιστώνεις ότι το ένα πιάτο είναι πιο νόστιμο από το άλλο και πάντα θα ψάχνεις λόγο να ξαναβρεθείς εκεί – στην κλασική γωνία, στην καρδιά της πόλης όπου ευωδιάζει καφέ και γεύσεις.

Fb: Local Thessaloniki

De Facto: Από τα πιο κλασικά στέκια της πόλης, είναι το κατεξοχήν μποέμ μαγαζί του κέντρου. Εδώ συνυπάρχουν υπέροχα μεταξύ τους οι πάντες, από φοιτητές και καλλιτέχνες μέχρι πολυάσχολοι επιχειρηματίες. Εδώ δίνουν ραντεβού για τον καφέ τους οι κομψές κυρίες της πόλης και οι νεανικές κοριτσοπαρέες. Πάντα γεμάτο κόσμο, πάντα με κάποια έκθεση τέχνης στους τοίχους, πάντα εξαιρετική μουσική, πάντα αγαπημένο.

Fb: DeFacto

L’ autre: Μικρό, χαλαρωτικό και υπέροχα παρεΐστικο. Από όπου κι αν έρχεσαι, αν έχεις βρεθεί εδώ, σκέφτεσαι ότι είσαι στο σωστό μέρος. Όλο το μαγαζί είναι μια μεγάλη παρέα, ή πολλά μικρά πηγαδάκια, εξαρτάται τη φάση που θα το πετύχεις. Στο L ’autre θα συναντήσεις αγαπημένους φίλους ή θα απλά κάνεις νέους. Εδώ δεν έχει περαστικούς -μετά την πρώτη φορά γίνεσαι θαμώνας.

Fb: L’autre Cafe

 

Piece of cake: Κοιτώντας το από έξω μοιάζει η πιο cozy εικόνα. Μπαίνοντας μέσα διαπιστώνεις ότι είναι. Κόσμος καθισμένος στο μπαρ, καφέδες, κρασιά, φωτάκια, κουλουράκια. Όλοι χαμογελάνε, μιλάνε χαμηλόφωνα, γελάνε δυνατά. Κανείς δεν σε παρατηρεί, μπαίνεις μέσα, κάθεσαι κατευθείαν στο μπαρ, παραγγέλνεις, πιάνεις κουβέντα με τις κοπέλες, πίνεις την πρώτη γουλιά καφέ, τσιμπάς την πρώτη μπουκιά κεκάκι, σηκώνεις τα μάτια, διαβάζεις το μότο γραμμένο με κιμωλία πάνω από την μπάρα: «Σε ρηχά μυαλά δεν πνιγόμαστε». Γυρίζεις το βλέμμα από την άλλη, κοιτάς τον πίνακα του Νταλί που κρέμεται στον τοίχο και λες από μέσα σου: εδώ θα ξανάρθω!

Fb: Piece of Cake

Coq au zen: Αν δεν έχεις ξαναπάει, ξεκίνα τώρα. Όταν φτάσεις μπροστά στη μαύρη κουρτίνα (που λειτουργεί ως πόρτα) σίγουρα θα κοντοσταθείς, αλλά μη διστάσεις. Πίσω από την κουρτίνα κρύβεται ένας κόσμος που θέλεις να γνωρίσεις! Πολύ παριζιάνικος, αλλά καθόλου comme il faut. Κομψός, ιδιαίτερος και μυστηριώδης. Κάθισε στο μπαρ, κάτω από τον τρομερό θόλο που στολίζει την οροφή και παρήγγειλε το κις λορέν και ένα ποτήρι κρασί. Άσε τη μουσική να κάνει τα υπόλοιπα…

Fb: Coq Au Zen Bar Bistrot

Μικρή Φρίντα: Άνοιξε πρόσφατα στον πεζόδρομο της Αχειροποίητου και είναι το συνεταιριστικό καφέ της πόλης, με την ευχάριστη διάθεσή και τη φιλική εξυπηρέτηση. Εδώ λειτουργεί ένας πρόσχαρος χώρος, ανοιχτός για όλους, για παρέα και για πολιτιστικές δραστηριότητες. Παράγγειλε λοιπόν τον καφέ σου, με θέα τη βυζαντινή εκκλησία και ρώτα ποια είναι η μικρή Φρίντα – υπάρχει ιστορία πίσω από το όνομα!

Fb:Η μικρή Φρίντα ΚοινΣΕπ

Cin Cin: Σε έναν από τους πιο κεντρικούς πεζόδρομους τις πόλης, στην Ικτίνου, άνοιξε πρόσφατα το Cin Cin, ένα μπαρ χωρίς… μπάρα! Εσύ κάθεσαι αναπαυτικά στα σαλονάκια του, που μοιάζουν να έχουν βγει από ταινία των 60’s, και τα ποτά φτιάχνονται μπροστά σου και σερβίρονται με τρόλει σερβιρίσματος! Το Cin Cin κέρδισε αμέσως τις εντυπώσεις με το προσεγμένο περιβάλλον του, το ευγενικό προσωπικό, τον καλοφτιαγμένο καφέ, τις προτάσεις για φαγητό όλη μέρα και την ποικιλία στις  μουσικές επιλογές του. Σούπερ έκπληξη η υπέροχη αυλή του, που την περίοδο αυτή λειτουργεί κανονικά με σόμπες. Ένας μεσημεριανός καφές εκεί είναι πραγματικά σαν μίνι απόδραση!

Fb:Cin Cin

One: Το new entry της πόλης άνοιξε και μας περιμένει για υπέροχες βραδιές με κρασί και κοκτέιλ και όχι μόνο. Ωραίες μουσικές, άνετος, στιλάτος χώρος και ιδιαίτερες προτάσεις για καφέ και ποτό από το πρωί μέχρι αργά τη νύχτα. Το νέο μπαρ του κέντρου ισχυρίζεται με τόλμη ότι είναι the one! Ας το διαπιστώσουμε λοιπόν!

Fb: ONE Cafe – Bar

Γράφει η Ελένη Ομήρου.

viet69
site
tamil sex