Graffiti-H τέχνη του δρόμου!

Το graffiti είναι η τέχνη που σε κάνει να κοντοστέκεσαι στον δρόμο. Είναι ο τρόπος έκφρασης και δημιουργίας μέσα στο γκρι των πόλεων. Ανώνυμοι και επώνυμοι καλλιτέχνες έχουν ζωγραφίσει πολλές φορές στις ελληνικές πόλεις και μας έχουν αιφνιδιάσει ευχάριστα.

Παρακάτω επιλέξαμε μερικά από τα σημαντικότερα graffiti που κοσμούν το αστικό περιβάλλον της Θεσσαλονίκης, καθώς και άλλων πόλεων. Σας τα παρουσιάζουμε: τα έργα και τους δημιουργούς τους!

Simoni Fontana

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα και σπούδασε συντήρηση έργων τέχνης. Στα  έργα  της αποτυπώνονται σουρεαλιστικές γυναικείες φιγούρες με μια παιδική αθωότητα, άκρως επηρεασμένα από την γιαπωνέζικη εικονογραφία!

Παύλου Μελά , Θεσσαλονίκη

Γαλλικό Ινστιτούτο, Θεσσαλονίκη

Ser(Aργύρης)

Αν ζεις στην Θεσσαλονίκη, είναι δύσκολο να μην έχεις κοντοσταθεί σε κάποιο από τα επιβλητικά του σχέδια. Οld school τεχνική, στοιχεία από κόμικ και pop σουρεαλισμό  πλαισιώνουν την αισθητική του!

Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη

INO

Aπό τους πιο γνωστούς Street artists, o INO , έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές του στην σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, ίσως είναι από τους μοναδικούς καλλιτέχνες που έργο του βρίσκεται σε κοινοβούλιο! Εντυπωσιακά mural δεσπόζουν σε τοίχους της χώρα μας αλλά και παγκοσμίως θεωρείται από τους πιο σημαντικούς της γενιάς του!

Iπποκράτειο Νοσοκομείο, Θεσσαλονίκη

Κοινοβούλιο, Κύπρος

DALeast & Faith 47

Επί της Τσιμισκή, στο ύψος των Λαδάδικων , σίγουρα έχεις προσπαθήσει να το φωτογραφίσεις αλλά λόγω του μεγάλου μεγέθους αντιμετώπισες προβλήματα! Το έργο ανήκει στοn Kινέζο Daleast και στην νοτιοαφρικανή Faith 47. Δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της 15ης Biennale νέων καλλιτεχνών Ευρώπης και Μεσογείου, που είχε θέμα την συμβίωση  και την βία κατά των γυναικών.

Sonke

Mελαγχολικές ψιλόλιχνες κοπέλες με κλειστά μάτια και με μαλλιά που στροβιλίζονται είναι τα χαρακτηριστικά έργα του Sonke και τα συναντάμε σε γνωστούς δρόμους της Αθήνας.  Απαρχή της καλλιτεχνικής του έμπνευσης ήταν ένα χωρισμός , όπως έχει δηλώσει ο ίδιος σε συνεντεύξεις του.

Έρως ανίκαται μάχαν, αφού!

Αθήνα

Αθήνα

Stamatis Laskos a.k.a SiveOne

Ο Σταμάτης Λάσκος, εικονογράφος και ζωγράφος, δημιουργεί στρεβλωμένα πορτρέτα ανθρώπων (και φίλων του), παίζει ιδιαίτερα με τις ανατομίες των χαρακτήρων του και τις αποδίδει με τον πιο ζωντανό τρόπο. Έχει εργαστεί για τη Νike αλλά και ως κωμικογράφος στο Νew Yorker.

Βόλος

Βόλος

Urban Act

Oμάδα καλλιτεχνών, ενεργή στην Ελλάδα από το 1998. Παρεμβαίνουν στο αστικό τοπίο δημιουργώντας τοιχογραφίες που απεικονίζουν τις ιδέες και την ενέργεια των καλλιτεχνών , την έκφραση και τη δημιουργικότητα τους, την ανάγκη εξοικείωσης με τους δημόσιους χώρους.

Αrtists: Apset & Same 84, Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, Αγ.Δημητρίου

EΡΤ3 Αrtists: Apset & Same 84

Yiakou

O Yiakou είναι ένας ζωγράφος και street artist,  του οποίου η τέχνη συνυπάρχει με την ποίηση! Οι χαρακτήρες του συνήθως είναι γυναικείες μορφές (σαν από όνειρο) περιτριγυρισμένες από κλαδιά ή λουλούδια.

Αθήνα

Αθήνα

STMTS (Stamatis)

Τα έργα του θα τα ξεχωρίσεις αμέσως καθώς αναπαριστούν κυρίως παιδικές προσωπογραφίες, εκφράζοντας μέσα από αυτές πολιτικά και κοινωνικά μηνύματα για την κατάσταση αυτού εδώ του τόπου.

Αθήνα

 

Αθήνα

Fikos

Mε σπουδές στη Βυζαντινή ζωγραφική ο Φίκος εξελίσσει και  παρουσιάζει την τέχνη του σε τοιχογραφίες αλλά και ως εικονογράφος ορθόδοξων χριστιανικών ναών.

Αθήνα

 

Αθήνα

WD (Wild Drawing)

Ο WD, γνωστός και ως Wild Drawing,από το Μπαλί της Ινδονησίας, σπούδασε Καλές Τέχνες και Εφαρμοσμένες Τέχνες. Η πλέον γνωστή κουκουβάγια που αναδημοσιεύτηκε από διεθνή μέσα είναι ένα από τα πιο γνωστά του έργα!

 

Αθήνα

Αθήνα

Dreyk the Pirate

Όντως, είναι ένας πειρατής του δρόμου, καθώς οι ήρωες του είναι  βγαλμένοι από τον θαλάσσιο κόσμο. Στους δρόμους της πρωτεύουσας  θα συναντήσεις ναύτες και γοργόνες να στέκονται και να εξιστορούν ο καθένας την δική του ιστορία!

Αθήνα

Bόλος

 

Γράφει η Δέσποινα Πλωμαρίτη.

 

viet69
site
tamil sex