Καραντίνα μετά… μουσικής!

Μπορεί να εξακολουθούμε να #Μένουμε_Σπίτι, ωστόσο όλοι οι φορείς, οργανισμοί, ιδρύματα κι εταιρείες επιδίδονται καθημερινά σε σειρά ενεργειών, προκειμένου να κάνουν τον εγκλεισμό μας όσο πιο υποφερτό γίνεται.
Έτσι, λοιπόν, για τη μουσική επένδυση της καραντίνας μας έχει φροντίσει η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος, η οποία μέσω της επίσημης σελίδας της στο Facebook πραγματοποιεί ζωντανές μουσικές μεταδόσεις. Το ραντεβού; Κάθε βράδυ στις 21.00!

Κάνοντας ένα απλό κλικ στη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος – Youth Symphony Orchestra of Greece έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε κι ένα διαφορετικό καλλιτέχνη τη φορά. Αυτός είναι ο τρόπος, που διάλεξε η ΣΟΝΕ να μας κρατήσει συντροφιά στις δύσκολες στιγμές της κοινωνικής απομόνωσης, που βιώνουμε. Και φυσικά, άκρως μουσικός!
Λίγα λόγια για τη ΣΟΝΕ
Γεννημένη μέσα στην κρίση, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος, ενώ αρχικά, αποτέλεσε το όραμα ενός μόνο 18χρονου ανθρώπου, σήμερα έχει φτάσει να αποτελεί έναν πολύ δυναμικό οργανισμό. Δημιουργήθηκε το 2011 από τον εμπνευστή και ιδρυτή της, μουσικό Ευάγγελο Αραμπατζή κι έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη. Απαρτίζεται από το τμήμα της Ορχήστρας και το τμήμα της Παιδικής – Νεανικής Χορωδίας της ΣΟΝΕ με νέα παιδιά – μουσικούς, από όλη την Ελλάδα. Μουσικοί γόνοι από φιλαρμονικές ορχήστρες, ωδεία και μουσικά σχολεία της Κρήτης, των Ιωνίων Νησιών, της Μακεδονίας, της Δωδεκανήσου, της Αθήνας, της Θεσσαλίας και της Θράκης τιμούν τη ΣΟΝΕ με την παρουσία τους και της προσδίδουν πραγματικό εθνικό χαρακτήρα.
Στο ενεργητικό της συμπεριλαμβάνονται φιλανθρωπικές συναυλίες και κοινωνικο-πολιτιστικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με αρκετούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Έχοντας. Αθήνα, Βόλος, Τρίκαλα, Γιαννιτσά, Σιδηρόκαστρο, Πολύγυρος, Φλώρινα, Βέροια και Δρυμός είναι μονό μερικές από τις πόλεις στις οποίες έχει εμφανισθεί. Στο ενεργητικό της, τέλος, ξεχωρίζει η πραγματοποίηση της Εναρκτήριας – Επετειακής Συναυλίας στο Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο με αφορμή τον εορτασμό της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (1912-2012), όπως και σε άλλες πόλεις για τον ίδιο σκοπό.

Γράφει η Αναστασία Σπύρτου