Τα καλύτερα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης ανοίγουν τις πόρτες τους και μας περιμένουν το Μ. Σάββατο, μετά την Ανάσταση, για να απολαύσουμε τα πατροπαράδοτα εδέσματα του Πάσχα, μέσα από τη φιλοσοφία, τη δημιουργικότητα και την έμπνευση των εξαιρετικών τους σεφ! Το praximag φιλοξενεί τα ξεχωριστά μενού τους για το ξεχωριστό αυτό μεταμεσονύχτιο δείπνο!
Β.
Amuse bouche
Πασχαλινό τσουρέκι με κόκκινα αυγά,
Παραδοσιακή μαγειρίτσα
Αρνάκι στο φούρνο με πατατούλες και πράσινη σαλάτα
Φωλιά μαρέγκας με παγωτό κρέμα, φράουλες και φρούτα του δάσους
Καφές digestive
(Τιμή: 38 € κατά άτομο – ποτά a la carte)
Clochard
Amuse Bouche
Παραδοσιακή μαγειρίτσα
Γαρδουμπάκια, τζιγεροσαρμαδάκια, πουρές γλυκοπατάτας
Δροσερά πράσινη σαλάτα, κράνμπερις, κατσικίσιο τυρί, πολύχρωμα ντοματίνια, πιπεριές
Αρνάκι γάλακτος σιγομαγειρεμένο στο φούρνο, πατατούλες αρωματισμένες με θυμάρι και δεντρολίβανο
Κρέμα λεμονιού, γαλλική μαρέγκα, φρούτα του πάθους
(Τιμή κατά άτομο 50€)
ΗΥAΤΤ – Αμβροσία
Πλούσιο μπουφέ με σαλάτες και ορεκτικά, παραδοσιακή μαγειρίτσα με συκωτάκια, φρέσκο κρεμμυδάκι και άνηθο και μεγάλη ποικιλία από όλες τις πατροπαράδοτες γεύσεις του Πάσχα, συνοδευτικά και φυσικά γλυκά, τσουρέκι, κόκκινα αυγά!
Κυρίως φαγητό
Κοκορέτσι φούρνου
Κοτόπουλο μπούτι με ρίγανη και λεμόνι
Αρνάκι ψητό με σκόρδο και δενδρολίβανο
Παραδοσιακά μπιφτεκάκια σχάρας
Ψητές πατάτες φούρνου
Λαχανικά σχάρας μαριναρισμένα με θυμάρι και βαλσάμικο
Χυλοπίτες με λαχανικά και ντομάτα ή μπολονέζ
Επιδόρπια
Ποικιλία από φρέσκα φρούτα
Παραδοσιακά πασχαλινά γλυκά
Ποικιλία από γλυκά
Τσουρέκι
Κόκκινα αυγά
(Τιμή: 45,00 € κατά άτομο)
Thria
Μαγειρίτσα με μανιτάρι shitake και σέσκουλα
Γιαπράκια με μοσχαρίσιο κιμά, χειροποίητο τραχανά και αφρό αυγολέμονο
Σαλάτα πατζάρι με κροκέτες κατσικίσιου τυριού και βινεγκρετ φρούτα του δάσους
Αρνίσιο οσομπούκο φρικασέ με τρυφερά μαρούλια και αρωματικά βότανα
Φιλέτο Μαύρου χοίρου και αρωματισμένη κρέμα πατάτας με τρούφα και βασιλικό.
Rib eye black angus με σάλτσα σετσουάν λαχανικά και κρέμα κόκκινο λάχανο.
(A la carte Menu)
Καλή Ανάσταση!