‘Ερχεται το 11o TEDxUniversityofMacedonia

Το 11o TEDxUniversityofMacedonia είναι γεγονός. Το μεγάλο φοιτητικό event στην πόλη της Θεσσαλονίκης για το 2024 θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου 2024 στο Θέατρο Αριστοτέλειον. Με 12 ομιλητές και κοινό που θα ξεπεράσει τα 800 άτομα, για μια ημέρα γεμάτη έμπνευση, καινοτόμες ιδέες και μοναδικές ιστορίες.

Από τις 10 το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, στη σκηνή του Θεάτρου Αριστοτέλειον θα ανέβουν οι:

  • Η πρωτοπόρος κινηματογραφίστρια Έμμα Δοξιάδη, ιδρύτρια της filmsos, της πρώτης ελληνικής πρωτοβουλίας για βιωσιμότητα στον οπτικοακουστικό τομέα, και της Everybodies, μιας εταιρείας παραγωγής αφιερωμένης σε αφηγήσεις για την κλιματική κρίση. Η πρώτη της ταινία Automatic είχε κάνει πρεμιέρα πλάι στις ταινίες μικρού μήκους του Λάνθιμου και του Cronenberg το 2019 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης.
  • Η πολυπράγμων Ιωάννα Δρέττα, CEO της Reds του ομίλου Ελλάκτωρ και Πρόεδρος του ΔΣ της Marketing Greece που έχει μετασχηματίσει την στρατηγική και την εικόνα του ελληνικού τουρισμού τα τελευταία χρόνια. Η Ιωάννα έχει διατελέσει μεταξύ άλλων και Υπηρεσιακή Υπουργός Τουρισμού. Έμαθε να πορεύεται επαγγελματικά συνθέτοντας απόψεις, γεφυρώνοντας τις αντιθέσεις, εμπνέοντας, δημιουργώντας αξία για πολλούς, μέσα από ομάδες που συμμετέχει ή δημιουργεί η ίδια.
  • Ο  αγαπημένος ηθοποιός Τόλης Παπαδημήτριου. Ο Τόλης είναι ηθοποιός, θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος και σκηνοθέτης. Ο ίδιος έχει πει για τον εαυτό του. Δεν μπορώ να πω ένα πράγμα. Όλα αυτά μαζί είμαι εγώ. Μπορεί να έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό μέσα από την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά,  “Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα”, ωστόσο θεατρικά ήδη έχει διανύσει πολλά χιλιόμετρα. Η θεατρική κωμωδία “ Μαύρη Σαμπούκα” αποτελεί σταθμό στην καριέρα του και προβάλλεται για 6 χρόνια με sold out παραστάσεις.
  • Η δημιουργός και επιχειρηματίας Αγγελίνα Χριστοδουλή. Ίδρυσε την Creating Stories, την πρώτη εταιρεία στην Ευρώπη που μετατρέπει τα σχέδια των παιδιών σε μοναδικά κουκλάκια. Από το εργαστήριό της στη Θεσσαλονίκη, η Αγγελίνα δίνει ζωή στις φαντασίες μικρών και μεγάλων, ενώ το πιο απαιτητικό της project, “Μια κούκλα που σου μοιάζει”, δημιουργεί χειροποίητες κούκλες που αντανακλούν την προσωπικότητα των παιδιών.
  • Ο πολυτάλαντος Πρόδρομος Μοναστηρίδης, Διευθυντής Μάρκετινγκ του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Thessaloniki Convention Bureau, φορέα και εκπρόσωπο του συνεδριακού Τουρισμού. Ο Πρόδρομος έχει σημαντική αρθρογραφία για το Μάρκετινγκ και στον χώρο του Πολιτισμού και όταν δεν συναντά φοιτητές στις εκπαιδευτικές αίθουσες, γράφει βιβλία. Το πρόσφατο βιβλίο του Μάρκετινγκ, Πολιτισμός και Καινοτομία εκδόθηκε το 2021 από τις Εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
  • Ο πολυσχιδής Νίκος Μπρούμας, Chief Creative Strategist της Relevance, Με πορεία άνω των 17 χρόνων και πλειάδα βραβείων και εμπορικών επιτυχιών. Ο Νίκος έχει αναλάβει σημαντικές καμπάνιες μάρκετινγκ μεγάλων εταιριών στη χώρα μας, ενώ  ο ρόλος του συνδυάζει στρατηγική και ανάπτυξη data driven δημιουργικού για όλα τα κανάλια επικοινωνίας,
  • Η Ολυμπιονίκης, αθλήτρια σκοποβολής Εμμανουέλα Κατζουράκη με καταγωγή από την Κρήτη. Η αθλήτρια, που στις 28 Φεβρουαρίου 2023 βρισκόταν στο μοιραίο τρένο που συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη, 17 μήνες μετά, αγωνίστηκε και διακρίθηκε 5η στους Ολυμπιακούς Αγώνες που πραγματοποιήθηκαν το 2024 στο Παρίσι στον τελικό του skeet γυναικών. Η Εμμανουέλα είναι φοιτήτρια Φαρμακευτικής στο Α.Π.Θ και αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον ελληνικό αθλητισμό.
  • Η Βασιλική Τσερτσελή, Βιολόγος και δημιουργός περιεχομένου με χιλιάδες ακολούθους στις κοινωνικές της πλατφόρμες, συνδυάζει την επιστήμη με τη δημιουργικότητα. Παράλληλα, επεκτείνεται στον επιχειρηματικό χώρο, προετοιμάζοντας δύο καινοτόμα project που υπόσχονται να κάνουν την καθημερινότητα πιο εύκολη για όλους.
  • Ο έμπειρος αρχιτέκτονας και πολιτικός μηχανικός,  Στράτος Χατζηωαννίδης, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, με αγάπη για την πόλη του, τα κτίρια της αλλά και την τέχνη. Ο Στράτος Χατζηιωαννίδης έβαλε τον Dali να συνομιλεί με την τεχνολογία Έστησε και σχεδίασε την έκθεση Dali: Cybernetics, μία πρωτοποριακή εικαστική ματιά στον διάσημο ζωγράφο μέσα από την σύγχρονη τεχνολογία, που ταξίδεψε σε Λονδίνο, Βαρκελώνη, Κοπεγχάγη, Βερολίνο, Βαρσοβία και άλλες πόλεις του κόσμου αλλά και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
  • Η ακούραστη Καλλιόπη Πασιά, Εκδότρια (ΤΡΙ.ΕΝΑ πολιτισμού) – Νομικός. Υπήρξε μάχιμη δικηγόρος για 18 χρόνια, Επιστημονική Συντονίστρια Εκπαιδευτικών Δράσεων σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας. Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, με επιπλέον σπουδές στη Διαχείριση Κρίσεων και τη Διαπραγμάτευση και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων. Δηλώνει πως διαρκώς ασκείται στη μάθηση και αναζητά τον επόμενο ακαδημαϊκό της στόχο. Η συνεισφορά της σε σχολεία δεύτερης ευκαιρίας σε φυλακές είχε ως αποτέλεσμα την έκδοση βιβλίου με κείμενα των φυλακισμένων – εκπαιδευόμενων.
  • Ο διερμηνέας Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, Σπύρος Κουζέλης. Ο Σπύρος εργάζεται από το 2005 σε αυτόν τον κλάδο, ενώ το 2015 ίδρυσε τη Σχολή Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, Smiyl (Sign Me In Your Life). Μέσα από τα βιντεάκια που ανεβάζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και από τις διερμηνείες του σε μουσικές εκδηλώσεις, μεταφέρει τα λόγια των τραγουδιών αλλά και το συναίσθημα σε άτομα με προβλήματα ακοής.
  • Τέλος,  η επίμονη Θεσσαλονικιά Κρίστυ Κωστάρα,  Σύμβουλος Καριέρας και Ανθρώπινου Δυναμικού από τη Θεσσαλονίκη, διαθέτει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας σε κορυφαίες εταιρείες. Το 2015 ίδρυσε τη δική της επιχείρηση, τη Find Your Bliss Συμβουλευτική, με όραμα να βοηθά ανθρώπους να βρίσκουν ικανοποίηση στη δουλειά τους. Όπως η ίδια δηλώνει: “Η εργασία πρέπει να σε γεμίζει, όχι να σε αδειάζει.”

Το φετινό θέμα, “Morphes” (Μορφές), εστιάζει στη δύναμη των Μορφών. Κάθε ιδέα, κάθε έμπνευση, κάθε δημιουργία παίρνει μια μοναδική μορφή, εκφράζοντας την εξέλιξη και την αλλαγή, συνδέοντας το παρελθόν με το μέλλον, το προσωπικό με το συλλογικό, το υλικό με το άυλο. Οι μορφές αυτές μας καθορίζουν, αντανακλώντας την κληρονομιά μας και το όραμά μας για το αύριο.

Παρουσιαστές της φετινής διοργάνωσης είναι η ραδιοφωνική παραγωγός και δημιουργός περιεχομένου στα social media, Δήμητρα Καβαλάρη, και ο ηθοποιός Σπύρος Χατζηαγγελάκης, που θα δώσουν τον τόνο στη φετινή διοργάνωση. Οι ομιλητές, μοναδικοί, ιδιαίτεροι, αντισυμβατικοί και έτοιμοι να μοιραστούν με το κοινό τις δικές τους μορφές, θα πλαισιωθούν από τρία ξεχωριστά performances που περιλαμβάνουν αφροβραζιλιάνικα κρουστά, θεατρικό act και live μουσική μπάντα. Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, το φουαγιέ του θεάτρου θα μετατραπεί σε χώρο συνάντησης με εθελοντικές ομάδες και οργανισμούς που θα ενημερώνουν για το έργο τους. Απαραίτητη προσθήκη στην εμπειρία του event για κάθε συμμετέχοντα, η αναμνηστική τσάντα με δώρα των χορηγών και της διοργάνωσης που θα παραλάβει κάθε επισκέπτης που θα παρακολουθήσει το TEDxUniversityofMacedonia.

Μετά το τέλος του συνεδρίου, το TEDxUniversityofMacedonia δίνει ραντεβού με το κοινό στο SPACE LAB, Μοναστηρίου 18, για το after party, μετά τις 21.00 με τις μουσικές επιλογές των ραδιοφωνικών παραγωγών του COSMORADIO 95.1.

Λίγα λόγια για το TEDxUniversityofMacedonia

Το TEDxUniversityofMacedonia είναι ένας θεσμός βασισμένος στην εθελοντική προσφορά και συμμετοχή φοιτητών της πόλης που φέρει την επωνυμία του δεύτερου μεγαλύτερου πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η διοργάνωση του πραγματοποιείται με την άδεια του παγκόσμιου οργανισμού TED, με στόχο την διάδοση ιδεών και το έναυσμα για αλλαγή και δράση. Το μοναδικό αυτό event της πόλης που έχει γίνει ταυτόσημο με την ίδια και τους ανθρώπους της, έχει αποδείξει όλα τα προηγούμενα χρόνια την σημασία του παγκόσμιου συνθήματος “Ideas worth spreading”. Κάθε εκδήλωση ενώνει την τοπική κοινότητα γύρω από ιδέες που εμπνέουν, προάγοντας τη συζήτηση, τον προβληματισμό και την ανταλλαγή ιδεών.

Τα εισιτήρια για την παρακολούθηση του συνεδρίου είναι ήδη διαθέσιμα ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας more.com, στον παρακάτω σύνδεσμο: TEDxUniversityofMacedonia – Morphes.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.tedxuniversityofmacedonia.com και συντονιστείτε στα κοινωνικά δίκτυα της οργάνωσης.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *