Χαιρετισμό στο πλαίσιο του συνεδρίου θα απευθύνουν ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννα Κοσμοπούλου και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης.
Στο συνέδριο, με συντονίστρια τη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά, θα παρουσιαστούν οι ακόλουθες εισηγήσεις:
– «Η Επανάσταση του 1821 στα σχολικά εγχειρίδια: πόσες σελίδες, πόσες διδακτικές ώρες», Χαράλαμπος Μηνάογλου, Διδάκτωρ Νεότερης Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
– «Αναζητώντας την επικαιρότητα της Ελληνικής Επανάστασης. Ο ρόλος του σχολείου», Ελευθερία Μαντά, Επίκουρη καθηγήτρια Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
– «Σύγχρονες εφαρμογές της Δημόσιας Ιστορίας στην Εκπαίδευση – ‘Φάκελοι Ελληνικής Ιστορίας’ για το 1821», Γιάννης Χαραλαμπίδης, Ιστορικός (ΠΜΣ Σύγχρονη Ελληνική και Ευρωπαϊκή Ιστορία – Πανεπιστήμιο Κρήτης)
– «Η Ελληνική Επανάσταση στην Α΄ τάξη του ΕΠΑΛ. Διδακτικές προσεγγίσεις», Αναστάσιος Χατζηαναστασίου, Διδάκτωρ Νεότερης Ιστορίας, Εκπαιδευτικός Μέσης Εκπαίδευσης, Οργανωτικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων.
Όσοι ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στο συνέδριο μπορούν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση στον σύνδεσμο https://opengov.thessaloniki.gr/opengov/eservices/1821. Θα ακολουθήσει απαντητικό μήνυμα επιβεβαίωσης της συμμετοχής, μαζί με τον σύνδεσμο εισόδου για την παρακολούθηση του συνεδρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού στα τηλέφωνα 2313318663 & 2313318662.
Μετά το πέρας του συνεδρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.