Η Μαρία Αμανατίδου απαντά στο top 10 του praximag!

Η Μαρία Αμανατίδου είναι δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός. Έχει μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φωνές (από τις αμέτρητες εκφωνήσεις που έχει κάνει), ένα δικό της site, (το www.provocateurmagazine.com), έναν σύντροφο (τον δημοσιογράφο Χρήστο Γιαννούλη) και ένα παιδί (τον Πάρι). Και κάπου ανάμεσα σε όλα αυτά πρόλαβε να γράψει και ένα κουλ μαμαδοβιβλίο που είναι ακριβώς ό,τι λέει ο τίτλος του: «Το happy της μαμάς»!

Ποια είσαι;

Είμαι η Μαρία. Είμαι γυναίκα. Φύσει αισιόδοξη, ολίγον οξύθυμη, εξωστρεφής, παλιά κάπνιζα. Τώρα κάνω βόλτες. Μου αρέσουν τα βιβλία, τα κρασιά, τα ταξίδια, οι συζητήσεις με ενδιαφέροντες ανθρώπους.

Ποια θα ήθελες να είσαι;

Α! Έχουν παρέλθει αυτά. Νομίζω παίζει ρόλο και η ηλικία. Αν μπορούσα να έχω την επιλογή θα ήθελα να είχα γίνει ηθοποιός για να είμαι κάθε φορά κάτι άλλο, γιατί γενικά βαριέμαι εύκολα.

Τι αγαπάς;

Αγαπώ τον γιό μου πιο πολύ από τις τηγανητές πατάτες. Αγαπώ τους φίλους μου, τον σύντροφο μου που είμαστε μαζί σχεδόν 20 χρόνια.

Τι μισείς;

Την ημιμάθεια, την προχειρότητα, την έλλειψη σεβασμού στο χρόνο και τον κόπο του άλλου, την βρωμιά… γενικά. Τα αφεντικά.

Ποιο είναι το μεγάλο σου ελάττωμα;

Η ανυπομονησία μου που οδηγεί στη βιασύνη και μέχρι σήμερα με οδήγησε σε λάθος επιλογές. Αλλά οι λάθος επιλογές λένε φτιάχνουν τις πιο ωραίες ιστορίες 😉

Ποιος είναι ο ήρωάς σου;

Ήρωας μου είναι όποιος παλεύει με τον «καιρό» κι ας μην τα καταφέρνει. Όποιος έχει αρχές και το σθένος να μην εξευτελίζει τη ζωή του.

Τι ψάχνεις σε έναν έρωτα;

Να με ψάξει, να με εξερευνήσει, να με λατρέψει, να με απογειώσει. Ε;

Ποιος είναι ο μεγαλύτερός σου φόβος;

Σιγά μην τον εκστομίσω. Αυτά άμα τα λες έρχονται και σε βρίσκουν έλεγε μια φίλη μου.

Τι όνειρο είδες χτες τη νύχτα;

Ότι έτρεχα με το ποδήλατο μια μέρα που φυσούσε. Και τσακωνόμουν με έναν φίλο μου.

Ποιο είναι το όνειρο που ονειρεύεσαι τη μέρα;

Να είμαστε καλά, ήρεμοι και υγιείς, cool και ωραίοι , σέξι και πνευματώδεις, να μην αφήνουμε καμιά θλίψη να μας πνίξει. Να τα καταφέρουμε που να πάρει.

Συνέντευξη στην Ελένη Ομήρου