Διατηρητέο: Όταν μετά τη Χαβάη προσγειώνεσαι μέσα στα Χριστούγεννα!

Το Διατηρητέο είναι το μαγαζί που σίγουρα έχεις επισκεφτεί μέσα στα χρόνια. Μικρός, φοιτητής, παλιά, κάποτε – σίγουρα. Γνωστό για τις μουσικές του, πασίγνωστο για το κέφι του και τις δυνατές νύχτες στην πόλη. Είναι το μαγαζί όπου όλοι μας έχουμε πιει, έχουμε χορέψει, έχουμε ερωτευτεί, έχουμε ξεφαντώσει. Κάποια στιγμή έλειψε για λίγο από τα δεδομένα της πόλης και μας έλειψε. Όχι όμως για πολύ, γιατί επέστρεψε πέρυσι πιο δυνατό από ποτέ και με μια υπέροχη και πρωτότυπη ιδέα: να αλλάζει κάθε τόσο σκηνικό, χρώμα, αίσθηση, θέμα.

Τη χειμερινή σεζόν την άνοιξε φέτος με κόνσεπτ «Χαβάη». Η εξωτική διακόσμηση του Νίκου Ράκα κατάφερε να μας συνεπάρει και να μας ταξιδέψει. Και πάνω που αρχίσαμε να συνηθίζουμε το για πάντα καλοκαίρι και δροσερά κοκτέιλ στη Θεσσαλονίκη, όλα άλλαξαν και έγιναν Χριστούγεννα! Εμείς, λες και προσγειωθήκαμε βολικά μέσα σε ένα χριστουγεννιάτικο ζαχαρόσπιτο, συνεχίσαμε απτόητοι να απολαμβάνουμε ζεστές σοκολάτες, αρωματικούς καφέδες και ευρηματικά κοκτέιλ! Και κάπου εκεί καταλάβαμε… Όλα θα αλλάζουν κάθε τόσο στο Διατηρητέο, σήμερα Χριστούγεννα, αύριο ποιος ξέρει! Ένα όμως δεν αλλάζει και ‘διατηρείται’ τόσο πιστά όσο λέει το όνομά του: οι υπέροχες μέρες, τα χαλαρά μεσημέρια, οι ξεχωριστές νύχτες που ξέρει καλά να μας προσφέρει. Ένα meeting point στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου σε περιμένει πάντα κάποιος φίλος για να ξεφύγεις και να διασκεδάσεις.

29 χρόνια μετά τα πρώτα του Χριστούγεννα λοιπόν, το Διατηρητέο έβαλε τα γιορτινά του και μας περιμένει και φέτος μοιραστούμε τη μαγεία του και να γιορτάσουμε όλοι μαζί παρέα. Εκεί, στον 1ο όροφο της Ικτίνου. Εκεί, όπου θα πούμε και πάλι εορταστικά «στην υγεία μας» και παραμυθένια «χρόνια πολλά»!

Dont miss: Τα κλασικά μεσημεριανά πάρτι τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς & φυσικά το New Year’s party μετά την αλλαγή του χρόνου!

ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ: Ικτίνου 12, 1ος όροφος.

 

facebook.com/ToDiatiriteoIktinou

Κείμενο-Φωτογραφίες: Ελένη Ομήρου