ΚΘΒΕ: Θεατρικό εργαστήρι νεαρών προσφύγων

Ξεκίνησε το θεατρικό εργαστήρι που διοργανώνει φέτος για πρώτη φορά το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και απευθύνεται σε νεαρούς πρόσφυγες που διαμένουν στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στη Θεσσαλονίκη.

Το ΚΘΒΕ αξιοποιώντας την πλούσια εμπειρία του στα παιδικά-εφηβικά καλλιτεχνικά εργαστήρια και διευρύνοντας τις  κοινωνικές – καλλιτεχνικές του δράσεις έχει σχηματίσει ομάδα στην οποία συμμετέχουν 17 άτομα, 14-16 ετών και η δράση υλοποιείται από δύο εξειδικευμένους παιδαγωγούς του θεάτρου και μία ψυχολόγο/ψυχοδραματίστρια, σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Μιχάλη Σιώνα, τρεις ηθοποιούς και μία δραματολόγο.

Μάλιστα, από το εργαστήρι αυτό αντλείται υλικό για τη δημιουργία της παράστασης – project με τίτλο «After the Campsites». Η παράσταση θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα «Future of Europe» στο πλαίσιο του φεστιβάλ Schauspielhaus της Στουτγάρδης, τον Ιούνιο του 2018, μαζί με το Piccolo Teatro του Μιλάνο, το Célestins, Théâtre de Lyon της Λυόν, το Εθνικό Θέατρο στην Αθήνα, το Εθνικό Θέατρο Καταλονίας στη Βαρκελώνη και το Vigsinhaz στη Βουδαπέστη.

Το εργαστήρι προσφύγων διευθύνουν:

  • Μελίνα Χατζηγεωργίου, Θεατροπαιδαγωγός
  • Ειρήνη Ζώη, Θεατροπαιδαγωγός
  • Φωτεινή Παπαχαραλάμπους, Ψυχολόγος – Ψυχοδραματίστρια

Με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Προσφύγων του Υπουργείου Παιδείας.

Στο project συμμετέχει επίσης, με πρωτότυπο κείμενό του, γραμμένο ειδικά για την περίσταση, ο καταξιωμένος συγγραφέας Σωτήρης Δημητρίου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *