Dot2dot. Μια ολόκληρη πόλη, βήμα-βήμα!

Οι δημιουργοί και ιδρυτικά μέλη της dot2dot, Βασιλική Καρτσιακλή και Χριστίνα Βρακά.

Αν η λέξη «ξενάγηση» σου φέρνει στο μυαλό έναν αδιάκοπο και βαρετό καταιγισμό ιστορικών πληροφοριών και ημερομηνιών, τότε μάλλον δεν έχεις παρακολουθήσει ακόμη κάποια από τις θεματικές περιηγήσεις της dot2dot. Της πολιτιστικής εταιρίας με το παράξενο όνομα, που δημιουργήθηκε το Φθινόπωρο του 2013 και ένωσε διαφορετικές δράσεις, φτιάχνοντας ένα περιηγητικό παζλ για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Τα μνημεία με την ιστορία, τα μαγαζιά με την ατμόσφαιρα και οι κάτοικοι με τους επισκέπτες, έγιναν όλα ένα ενιαίο project, λες κι είναι όλο αυτό ένα δημιουργικό παιχνίδι.

Οι περίφημες διαδρομές Μυστηρίων της dot2dot είναι γεμάτες εκπλήξεις!

Μες στο Δεκέμβριο λοιπόν πάρε μια ιδιαίτερη γεύση των δράσεών τους. Κλείσε θέση και ακολούθησέ τους για να μάθεις ό, τι μεταφυσικό κρύβει η Θεσσαλονίκη! Αστικοί θρύλοι, θεωρίες συνωμοσίας και ένας super guest star, το πνεύμα των Χριστουγέννων, σε περιμένουν για να σου δείξουν μιαν άλλη Θεσσαλονίκη, μυστηριώδη και ατμοσφαιρική. Με τίτλο «Αυτός, αυτή και τα μυστήρια 1 & 2», η ξεχωριστή αυτή περιήγηση πραγματοποιείται για τέταρτη σεζόν, με μεγάλη συμμετοχή, και φέτος επαναλαμβάνεται λίγο πριν την εκπνοή του έτους: στις 10 & 16 Δεκεμβρίου.

Η περιπατητική διαδρομή Πύργοι ή Εξοχές σε μια ξεχωριστή συνοικία της πόλης, με αρχοντικά και υπέροχους κήπους.

Θα διαπιστώσεις ότι κάθε διοργάνωση της dot2dot γίνεται με τη συνεργασία και τη συνδρομή πολυάριθμων ειδικοτήτων. Τα μέλη της, αρχαιολόγοι, ξεναγοί, ιστορικοί, πολιτιστικοί διαχειριστές, ειδικοί παιδαγωγοί, ψυχολόγοι και φιλόλογοι, συνεργάζονται μεταξύ τους για το σχεδιασμό και την υλοποίηση 25 και πλέον θεματικών διαδρομών και εναλλακτικών ξεναγήσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εικαστικών εργαστηρίων. «Η Θεσσαλονίκη εξάλλου, χάρη στην πλούσια ιστορία και τον πολυπολιτισμικό της χαρακτήρα, είναι το ιδανικό σκηνικό για αφηγήσεις με παραστατικότητα, με πρωτοτυπία, και γιατί όχι, με στοιχεία διάδρασης», λένε χαρακτηριστικά οι δυο δημιουργοί και ιδρυτικά μέλη της dot2dot, Βασιλική Καρτσιακλή και Χριστίνα Βρακά.

Εξευρενώντας τα μυστήρια της πόλης με ξεναγούς τους Βάσω Καρτσιακλή και Γιώργο Μαντζουρανίδη.

Επιπλέον, την περίοδο αυτή πραγματοποιούνται από την dot2dot θεματικές διαδρομές στο παλιό εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι οποίες υλοποιούνται στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΜΠΟΡΙΟΝ 1870-1970» του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (Π.Ι.Ο.Π.). Οι διαδρομές αυτές θα πραγματοποιούνται ως και τα τέλη Μαρτίου του 2018, είναι ανοιχτές προς το κοινό, ενώ κάποιες από αυτές θα υλοποιηθούν πιλοτικά για άτομα με προβλήματα ακοής, σε συνεργασία με την Ένωση Κωφών Βορείου Ελλάδος.

Άνω Πόλη – η «άλλη» Πόλη, μια ξενάγηση στην ιστορία άλλων εποχών μέσα από πλακόστρωτα στενά και μικρές πλατείες!

Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα, αλλά και για ακόμη περισσότερες βόλτες στην πόλη στο www.dot2dot.gr.

 

 

Γράφει η Ελένη Ομήρου